Пропозиція Ющенка
Третій президент України Віктор Ющенко висловив пропозицію назвати декілько українських вулиць на честь Леха Качинського. Ющенко підкреслює, що Качинський грав неабияку роль у просуванні Україною шляхом до Єропейського Союзу, сприяв її інтеграції в євросуспільство та був надійним заспупником у на європейській арені.
Як гадаєте, чи виправда ідея Віктора Андрійовича? Ваші думки? Раптом у нас зав’яжеться сеперечка з чього приводу?
Багато моїх друзів, побратимів підтримують цю ідею... Власне з усіх, з ким мені доводилося спілкуватися, один я цеї ідеї не підтримую.
На користь цеї пропозиції говорить налагодження дружніх стосунків з Польщею... Щоправда, після її "причесання" і поставленні там промосковського їхнього прем’єр-міністра (який за дивним збігом не опинився в літаку), не знаю чи є у цьому сенс... "Креси всходні", які кортить прибрати цьому "товаришочку" під маркою "Україну все одно розвалять, то хоч собі вхопити шматок"... Таке... Польща зацікавлена в Україні як у буфері між нею і Москвою... Не більше.
Жест доброї волі. Зрозуміло. Ми широкі, робимо такий жест.
Але в нас чи не найдовша вулиця в Україні - це вулиця Лєніна, яка пролягає через більш ніж половину держави. Досі точаться суперечки з приводу перейменування сувкових вулиць КІМів, ОСОїв та решти... В Луганську всі вулиці в офіційних метриках записані, наче в нас не місто, а заповідник безграмотних дебілів, які школу за сало закінчили "Побєдоносная", "Лєсі Украінкі" та ін...
На наших вулицях ще СВОЇХ імен немає, а ми вже поспішаємо ще чужі понаписувати.
Мені прикро, що з Польщею вчинили так... Але з Україною чинять не слабше. В Україні дуже часто не мають імен українських, а ми вже шукаємо ті імена по закордонах.
Я ідею назв вулиць іменем загиблого польського президента - не підтримую. Просто тому, що спочатку в хаті треба навести лад, а вже потім лізти догоджати сусідам... Та й з догоджанням тре’ на мою думку бути обережним... Україна така чуйна... Така щира... Всіх розуміє, всіх приймає, з кожним поділиться останнім, що є... У свого забере, а поділиться... А воно треба? Про себе треба наперед дбати. Польща, Московія - собі раду самі дадуть.