Пропустити навігацію.
Портал українців Луганщини

Рекомендуємо послухати

10 відповідей [Останнє повідомлення]
Зірвидах (Луганськ)
Зображення користувача Зірвидах.
Відсутній
Зареєстрований: 26.04.2008

Створив цю тему, для того, щоб тут можна було рекомендувати гарну музику.

Мені подобається різне з мого списку програвання. Але коли вмикаю, найчастіше шукаю такі речі:

Живосил Лютий "Меч Арея" - пісня ніби і спокійна, але вона наче поршень, у двигуні внутрішнього згорання, ніби надає тобі обертів... Плюс - дуже зручна для фізичних вправ, на мою думку.

Вій "Очі відьми" - спокійна, містична, схожа на розповідь якоїсь легенди біля вогнища... Не можу навіть описати, пісня якась така рідна... Наче це мені прадід розповідає...

Вінки "Рута-М’ята" - (народна пісня, якщо я не помиляюся) мені подобаються такі пісні... Такі, наче подих рідних легенд.

Гайдамаки "Вітер віє" - (народна пісня) взагалі, дуже люблю пісні у виконанні Гайдамаків. Може слухач і критично поставиться до фінальних слів виконавця, але мені так вони подобаються, що я їх свого часу написав під заголовком сайта Ворохобника: "не піддавайтеся смутку, виконуючи обов’язок"...

Самі свої "Аркан" - така пісня наче ти у колі серед бойових побратимів... Цим і цікава.

Скрябін "Марисуня" - (якщо я не помиляюся, народна пісня) мелодійна, така, наче дим (цим мені взагалі подобаються пісні "старого" Скрябіна) - гнучка і звивиста.

Скрябін "Мудрий бо німий" - не ремікс, а саме оригінал. Дуже раджу послухати. Це одна з тих пісень у який справжній Скрябін. (зазвичай - це перша пісня, яку я шукаю у списку програвання, з неї в мене і починається прослуховування всього іншого :-) )

І взагалі Скрябіна - дуже раджу послухати... До альбому "Натура" (невключно) у нього багато траплялося дуже цікавих речей.

Зупинюсь зі скрябінського ще на "Китайських чіпсах" - може зазирне сюди друг Євген, з яким ми любимо її співати хором. Якщо ти, маєш, хоч якийсь стосунок до неформалів - це пісня, яку я називаю "маршом неформалів" тобі має сподобатися. Така собі констатація навколишньої брехні.

Багато чого мені подобається... Та думаю, треба змушувати себе зупинитися :-)

Ось лише наостанок ще один гурт:

Audi Sile "Геть з моєї землі" - категорична пісня, з довгим вступом і коротким висновком :-). Для фізичних вправ - дуже раджу.

Також їхня ж пісня "Так" - Audi Sile дає тобі непоганий "темний" індастріал... Наче задає тобі ритм і суворості.

На цьому вже закінчу зараз... Хоч ще можна багато написати.

Не піддавайтеся смутку, виконуючи обов’язок... © Гайдамаки

Веледана (Рубіжне)
Зображення користувача Веледана.
Відсутній
Зареєстрований: 27.01.2010

Приємно, що Живосила першим згадав, обов"язково привіт передам від Луганських патріотів, якщо твоя ласка! )))

Дуже подобається його "Утрання Бусово", "Артанія", "Оріяна" та й деякі речі з  альбому "За Україну, за її Волю". В нього насправді дуже багатий доробок пісень, яких широкий загал взагалі не чув. До речі, влітку можливий вихід ще одного альбому (це якщо навесні вийде з дозаписом на студії в Сумах), там буде більше лірики та мелодійних акустичних переливів бандури.

Взагалі, приємна тема, на яку можна теревеніти не те що годинами - днями, перебираючи в пам"яті всі вподобання, що чіпляють серце і живуть в душі.

Кому Вниз - Шива, Мага-віра, Ліра, "Вийди, змучена людьми", Птаха на ймення Нахтігаль", Мамай, Від Києва до Ольстера, Ельдорадо, Долиною.... можна ще довго)) Гартований голос пана Середи з готичними стрункими фйордами спрямовує на роздуми, мимоволі народжує шикарні образи.

Тарас Чубай - чудові добірки зі Скрябіним,особлива дяка за "Повіяв вітер степовий", "Гей гу, гей га" (вона дуже доці моїй подобається, так посміхається під неї, пританцьовує ))))), "Кедь ми прийшла карта" , прекрасні речі на вірші його покійного батька. Дуже ніжить  "Коли до губ твоїх"  У Чубая, на мою думку, є хист потакати до народження чогось у високих сферах. Навіть пісні повстанців не просто штовхають твій визвольний дух, а змушують перш за все творити. Така-собі мілітаристична лірика.

Ніна Матвієнко - "Ой, Роде наш Красний", "Наливаймо, браття",  "Чарівна скрипка", "Ой летіли дикі гуси" - без коментарів, бо класика.

Вогнесміх - якісний етно-рок, де кожен з учасників гурту викладається в пісні на максимум, а своїм інструментом володіє бездоганно, що й було продемонстровано в альбомі Країна У. Величезний респект за оживання віршів Бердника, а які у хлопців добірки інструментів! Нажаль, зараз вони існують трошки в іншій якості, а от те, що залишилося в моєму плеєрі назавжди - Діва-Огневиця, Величальна Вогню, Весна, Вий мій ранок, Земле моя вставай, Кому куди. До речі, Вались Лютий (Живосил) приймав безпосередню участь в записі цього альбому.

Вася-клаб - файні хлопці зі здоровим гумором.Дуже шкода, що перетчасно пішов головний ідеолог,автор і виконавець  Василь Гонтарський. Проте, його "Чорна Гора", "Конокрад" просто незабутні!!

Дахабраха - "Козак", "Русалоьки". Медитація у русі одним словом. І ще багато чого....

Правий Портал Донеччини http://ppd.org.ua/

Багряний (Луганськ)
Зображення користувача Багряний.
Відсутній
Зареєстрований: 26.09.2008

Слухайте Сокиру Перуна і буде вам щастіє, любі друзі. Тексти там бувають не дуже інтелектуальні, але загалом бадьоро і чітко ("Під прапором перемоги",  "Честь та кров", "Український патріот", "Народжений перемагати", "Вітер змін" та інші пісні).

Музики достобіса!

ДідОК (Слов'яносербськ)
Зображення користувача ДідОК.
Відсутній
Зареєстрований: 08.01.2009

Знаєте, для мене це - непідйомний пласт. Я ніколи нічого такого не слухав, крім Ніни Матвієнко, звичайно. Не моя це музика, вік, мать вже не той. Хоч "Океан"ські пісні деякі мені дуже довподоби.

Я прихильник старої доброї "Машини". Там і текст, і музика.

З повагою, ДідОК.

Веледана (Рубіжне)
Відсутній

Еге ж, Машина-дєло. Можна додати таки ж старий і добрий "Акваріум" з незмінним Борисом Борисовичем, Інну Желанную, Пікнік, Каінов Мост,Чайфів, Алісу, Pink Floyd,Deep Purple, пректи Блекмора, Разнотравіє, The Shocking Blue, Ронана Хардімана, Clannad,Drools,Mark Freuder Knopfle,Garmarna і так до бескінечності...

ДідОК (Слов'яносербськ)
Зображення користувача ДідОК.
Відсутній
Зареєстрований: 08.01.2009

Ні, у музиці я - однолюб (не фанат, звичайно). Тільки Машина. БГ - гарні тексти, а музика слабенька. Та ще й тексти, саме "тексти" а не вірші. Більшість інших, що у тебе після БГ - навіть не знаю.

З повагою, ДідОК.

Веледана (Рубіжне)
Відсутній

А я- меломан, чи то меловумен)). Від важкого харду до фолькової мелодіки та бароко ))

Зображення користувача Чорно-білий.
Відсутній
Зареєстрований: 11.02.2010

В першу чергу Фліт, Сокира Перуна, Сейтар.

... а хто захоче Україну захопить, того наші кулі зуміють зупинить!

Зірвидах (Луганськ)
Зображення користувача Зірвидах.
Відсутній
Зареєстрований: 26.04.2008

Так Фліт має хвацькі пісні.

Але маю попередити: у Фліта є пісенька про їжачка... Вона в’їдається у мозок дуже глибоко. :-) А тоді ходиш і в голові лунає "Їіііжачок, їіііжачок, їіііжачок, їіііжачок" :-)

Не піддавайтеся смутку, виконуючи обов’язок... © Гайдамаки

Зображення користувача Чорно-білий.
Відсутній
Зареєстрований: 11.02.2010

Є таке)))
До речі здається усі починають слухати Фліт саме з Їжачка і я не вийняток)

... а хто захоче Україну захопить, того наші кулі зуміють зупинить!

Веледана (Рубіжне)
Відсутній

Підтверджую))) Мене теж Їжачок захопив і продовжує інколи втрапляти в голову так, що треба потім інщою музикою перебивати

Додати новий коментар

Вміст цього поля є приватним і не буде показаний.
КАПЧА
Дайте відповідь на це запитання, щоб ми знали що ви людина, а не робот ).