Рекомендуємо послухати
Створив цю тему, для того, щоб тут можна було рекомендувати гарну музику.
Мені подобається різне з мого списку програвання. Але коли вмикаю, найчастіше шукаю такі речі:
Живосил Лютий "Меч Арея" - пісня ніби і спокійна, але вона наче поршень, у двигуні внутрішнього згорання, ніби надає тобі обертів... Плюс - дуже зручна для фізичних вправ, на мою думку.
Вій "Очі відьми" - спокійна, містична, схожа на розповідь якоїсь легенди біля вогнища... Не можу навіть описати, пісня якась така рідна... Наче це мені прадід розповідає...
Вінки "Рута-М’ята" - (народна пісня, якщо я не помиляюся) мені подобаються такі пісні... Такі, наче подих рідних легенд.
Гайдамаки "Вітер віє" - (народна пісня) взагалі, дуже люблю пісні у виконанні Гайдамаків. Може слухач і критично поставиться до фінальних слів виконавця, але мені так вони подобаються, що я їх свого часу написав під заголовком сайта Ворохобника: "не піддавайтеся смутку, виконуючи обов’язок"...
Самі свої "Аркан" - така пісня наче ти у колі серед бойових побратимів... Цим і цікава.
Скрябін "Марисуня" - (якщо я не помиляюся, народна пісня) мелодійна, така, наче дим (цим мені взагалі подобаються пісні "старого" Скрябіна) - гнучка і звивиста.
Скрябін "Мудрий бо німий" - не ремікс, а саме оригінал. Дуже раджу послухати. Це одна з тих пісень у який справжній Скрябін. (зазвичай - це перша пісня, яку я шукаю у списку програвання, з неї в мене і починається прослуховування всього іншого :-) )
І взагалі Скрябіна - дуже раджу послухати... До альбому "Натура" (невключно) у нього багато траплялося дуже цікавих речей.
Зупинюсь зі скрябінського ще на "Китайських чіпсах" - може зазирне сюди друг Євген, з яким ми любимо її співати хором. Якщо ти, маєш, хоч якийсь стосунок до неформалів - це пісня, яку я називаю "маршом неформалів" тобі має сподобатися. Така собі констатація навколишньої брехні.
Багато чого мені подобається... Та думаю, треба змушувати себе зупинитися :-)
Ось лише наостанок ще один гурт:
Audi Sile "Геть з моєї землі" - категорична пісня, з довгим вступом і коротким висновком :-). Для фізичних вправ - дуже раджу.
Також їхня ж пісня "Так" - Audi Sile дає тобі непоганий "темний" індастріал... Наче задає тобі ритм і суворості.
На цьому вже закінчу зараз... Хоч ще можна багато написати.
Приємно, що Живосила першим згадав, обов"язково привіт передам від Луганських патріотів, якщо твоя ласка! )))
Дуже подобається його "Утрання Бусово", "Артанія", "Оріяна" та й деякі речі з альбому "За Україну, за її Волю". В нього насправді дуже багатий доробок пісень, яких широкий загал взагалі не чув. До речі, влітку можливий вихід ще одного альбому (це якщо навесні вийде з дозаписом на студії в Сумах), там буде більше лірики та мелодійних акустичних переливів бандури.
Взагалі, приємна тема, на яку можна теревеніти не те що годинами - днями, перебираючи в пам"яті всі вподобання, що чіпляють серце і живуть в душі.
Кому Вниз - Шива, Мага-віра, Ліра, "Вийди, змучена людьми", Птаха на ймення Нахтігаль", Мамай, Від Києва до Ольстера, Ельдорадо, Долиною.... можна ще довго)) Гартований голос пана Середи з готичними стрункими фйордами спрямовує на роздуми, мимоволі народжує шикарні образи.
Тарас Чубай - чудові добірки зі Скрябіним,особлива дяка за "Повіяв вітер степовий", "Гей гу, гей га" (вона дуже доці моїй подобається, так посміхається під неї, пританцьовує ))))), "Кедь ми прийшла карта" , прекрасні речі на вірші його покійного батька. Дуже ніжить "Коли до губ твоїх" У Чубая, на мою думку, є хист потакати до народження чогось у високих сферах. Навіть пісні повстанців не просто штовхають твій визвольний дух, а змушують перш за все творити. Така-собі мілітаристична лірика.
Ніна Матвієнко - "Ой, Роде наш Красний", "Наливаймо, браття", "Чарівна скрипка", "Ой летіли дикі гуси" - без коментарів, бо класика.
Вогнесміх - якісний етно-рок, де кожен з учасників гурту викладається в пісні на максимум, а своїм інструментом володіє бездоганно, що й було продемонстровано в альбомі Країна У. Величезний респект за оживання віршів Бердника, а які у хлопців добірки інструментів! Нажаль, зараз вони існують трошки в іншій якості, а от те, що залишилося в моєму плеєрі назавжди - Діва-Огневиця, Величальна Вогню, Весна, Вий мій ранок, Земле моя вставай, Кому куди. До речі, Вались Лютий (Живосил) приймав безпосередню участь в записі цього альбому.
Вася-клаб - файні хлопці зі здоровим гумором.Дуже шкода, що перетчасно пішов головний ідеолог,автор і виконавець Василь Гонтарський. Проте, його "Чорна Гора", "Конокрад" просто незабутні!!
Дахабраха - "Козак", "Русалоьки". Медитація у русі одним словом. І ще багато чого....
Слухайте Сокиру Перуна і буде вам щастіє, любі друзі. Тексти там бувають не дуже інтелектуальні, але загалом бадьоро і чітко ("Під прапором перемоги", "Честь та кров", "Український патріот", "Народжений перемагати", "Вітер змін" та інші пісні).
Музики достобіса!
Знаєте, для мене це - непідйомний пласт. Я ніколи нічого такого не слухав, крім Ніни Матвієнко, звичайно. Не моя це музика, вік, мать вже не той. Хоч "Океан"ські пісні деякі мені дуже довподоби.
Я прихильник старої доброї "Машини". Там і текст, і музика.
Еге ж, Машина-дєло. Можна додати таки ж старий і добрий "Акваріум" з незмінним Борисом Борисовичем, Інну Желанную, Пікнік, Каінов Мост,Чайфів, Алісу, Pink Floyd,Deep Purple, пректи Блекмора, Разнотравіє, The Shocking Blue, Ронана Хардімана, Clannad,Drools,Mark Freuder Knopfle,Garmarna і так до бескінечності...
Ні, у музиці я - однолюб (не фанат, звичайно). Тільки Машина. БГ - гарні тексти, а музика слабенька. Та ще й тексти, саме "тексти" а не вірші. Більшість інших, що у тебе після БГ - навіть не знаю.
А я- меломан, чи то меловумен)). Від важкого харду до фолькової мелодіки та бароко ))
В першу чергу Фліт, Сокира Перуна, Сейтар.
Так Фліт має хвацькі пісні.
Але маю попередити: у Фліта є пісенька про їжачка... Вона в’їдається у мозок дуже глибоко. :-) А тоді ходиш і в голові лунає "Їіііжачок, їіііжачок, їіііжачок, їіііжачок" :-)
Є таке)))
До речі здається усі починають слухати Фліт саме з Їжачка і я не вийняток)
Підтверджую))) Мене теж Їжачок захопив і продовжує інколи втрапляти в голову так, що треба потім інщою музикою перебивати